Arama
Arama Sonuçları
Kalp krizi riskini 4 kat artırıyor! Fark etmeden yaptığımız bu hataya dikkat
Günde ortalama 100 bin kez kasılarak neredeyse 8000 litre kanı dolaşıma pompalayan kalp, erkeklerde ağırlığı 340 gram iken kadınlarda yaklaşık 300-320 gram kadardır. Her yıl yüzlerce insanın ölümüne sebep olan kalp krizi günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden biri. Bu konuda yapılan araştırmalara göre yemek düzeniniz kalp krizi riskini dört kat artırıyor.
Kalp Ağrısı Neden Olur? Nasıl Kalp Sağlığı Korunur? Kalp Ağrısı Nedir?
Kalp ve göğüs yerlerinde meydana gelen ağrılara genel olarak kalp ağrısı denir. Çoğunlukla kalple ilgili bir hastalığın ardından meydana gelen kalp ağrısı; kaburga incinmesi, ya da kas sorunları gibi farklı sebeplerde de meydana gelebilir.Rahatsızlığın merkezine bağlı olarak bazen uzun sürmeyen bir tedavi ile problem ortadan kalkarken bazen daha kapsamlı ve detaylı tedavilere ihtiyaç duyulur.
Evde göğüs ağrısından nasıl kurtulurum ?
Göğüs ağrısı çeken bir kişinin aklına gelen ilk şey kalp krizi olabilir. bununla birlikte, göğüs bölgesinde ağrının çok sayıda potansiyel nedeni vardır. Sebep ne olursa olsun, kişi normalde ağrıyı çabucak ortadan kaldırmak ister. Kalp ağrısı için ev ilaçları, gaz, kas gerilmeleri ve kaygı gibi sindirim sorunlarından kaynaklanan ara sıra göğüs ağrısını tedavi etmek içindir.